Petorka OG-a na vrhu liste najvećih zarada

Sa dvostrukom uzastopnom titulom na The Dota 2 Internationalu, kompletna petorka OG-a je izbila na prvo mesto svetske rang liste esports igrača sa najvećom zaradom osvojenom sa turnira.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Utorak, 27.08.2019.

23:25

Petorka OG-a na vrhu liste najvećih zarada

Izvor: RUR Esports

Ovaj evropski sastav je juče u velikom finalu savladao Team Liquid, čiji se mnogi igrači i sami nalaze na samom vrhu te liste. Uz veliki trofej juče se dobili i $15,5 miliona od ukupnog nagradnog fonda koji iznosi nešto više od $34 miliona. Prošle godine kada su slavili na istom turniru, nagrada je bila $4 miliona manja.

Iako sama gledanost igre još uvek nije na nivou Leauge of Legendsa i Fortnite-a, juče je Dota 2 zajednica oborila lični rekord po broju gledalaca sa cifrom od preko milion ljudi, neračunajući publiku iz Kine. Ipak, ono što čini Dota 2 profesionalnu scenu posebnom, je činjenica da su po novčanim nagradama i dalje daleko ispred konkurencije. Ne samo to, već je i sama organizacija kompletnih takmičenja napravljena tako da i mnoge manje poznate ekipe mogu da dobiju šansu, dok je League of Legends liga isključivo kreirana oko bogatih organizacija. Iako je Fortnite sa svojim Svetskim Prvenstvom pre manje od mesec dana postavio rekord, International je to ubrzo oborio za više od $4 milona.

Igrač koji se do sada nalazio na samom vrhu je jučaršnji protivnik OG-a, kapiten Liquida, Kuroky. On je takođe jedini igrač uz njih petoricu, koji je zaradio preko $5 miliona. Po novom rankingu, Johan ”n0tail” Sundstajn se nalazi na prvom mestu sa $6,58 miliona. Nakon toga iza njega se redom nalaze: Jerax, Ana, Ceb i Topson. Kuro je šesti. U prvih 50 igrača na ovoj listi, čak 45 čine igrači Dote 2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: