Esports B92.net

NBK više neće biti član OG-a

Nakon serije loših rezultata, OG je primoran da napravi prvu promenu u svom CS:GO sastavu od osnivanja, a kako navode novinari francuskog Vakarma, Nejtan ”NBK” Šmit će biti prebačen na klupu.

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: Blast Premier
Foto: Blast Premier

Iako su pred kraj 2020. godine dostigli svoj najviši rezultat, kada su bili 6. na svetskoj rang listi, početak 2021. godine je daleko od uspešnog, pošto su na sva tri odigrana turnira (cs_summit 7, BLAST Premier Spring i IEM Katowice) ispali u ranim fazama.

Pored iskusnog Francuska, ISSA je bio igrač koji je najviše kritikovan, zbog čega su mnogi mislili da će on biti zamenjen, ali izgleda da to nije slučaj. Obojica u poslednje vreme beleže veoma loše brojke, ali je NBK taj koji uglavnom ima ulogu support igrača, zbog čega nas ovaj potez malo i iznenađuje. Ipak, isti novinari su naveli da je glavni razlog ove promene razlika u viziji između njega i ostalih igrača, zbog čega je osveženje bilo potrebno.

OG će ovako ostati bez jednog veoma iskusnog igrača, koji zna kako da se takmiči na visokom nivou. Doduše, ako je nekad dobro vreme za izmene, to je onda sada, pošto trenutno postoji veliki broj igrača bez ugovora, ili onih koji su kao i NBK na klupi.

Ko bi po vama mogao da bude idealan izbor za OG?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.