CS:GO – Faze Clan započinje 2019. godinu pobedom na turniru u Atlanti

Tokom ovog vikenda odigran je prvi Eleage Invitational turnir, na kojem su se takmičili četiri ekipe, a Faze Clan je u finalu slavio protiv Cloud9-a.

Izvor: Predrag Ciganoviæ RUR

Ponedeljak, 28.01.2019.

16:22

CS:GO – Faze Clan započinje 2019. godinu pobedom na turniru u Atlanti

Pored dve ekipe, koje su se nasle u finalu ovog turnira, učestvale su i ekipe BiG i Complexity. Nakon uvodna dva meča, Complexity se nasao u borbi za opstanak u donjem delu žreba, gde su poraženi od kasnijeg šampiona, Faze Clan-a.

Faze je na početku turnira u jednom veoma neizvesnom duelu poražen od Cloud9-a rezultatom 2-0, da bi nakon toga znatno popravili svoju igru. Nakon što su savladali Complexity, morali su da igraju protiv osvežene nemačke ekipe, koja je prethodno poražena od Cloud9-a u gornjem delu žreba. To je bio još jedan veoma uzbudljiv duel, ali nakon sjajne partije Nika, Faze je ipak izašao ka pobednik. Moramo napomenuti da se BiG zapravo držao veoma dobro, ukoliko pogledamo činjenicu da je ovo za novog član iz Turske bio prvi lan turnir na kojem je on morao da komunicira na engleskom jeziku. Svi znamo koliko je Xantares kvalitetan igrač, pa je sada samo pitanje vremena, koliko će mu trebati da se uklopi u novi sastav.

Veliko finale je ponovljen duel sa početka turnira, pa smo ponovo imali priliku da uživamo u vrhunskom kanteru, Cloud 9 je na prvoj mapi bio nezaustavljiv. Autimatic i Rush su imali sjajnu partiju, a Faze čiji je trener naš Janko Paunović, poražen je ubedljivim rezultatom 16-3. Tada se ipak budi Faze. Na Infernu su znatno popravili svoju igru, i pobedom od 16-12 unose ovaj meč u odlučujuću mapu. Poslednja mapa bio je Train i ona će ostati upamćena po monstruoznoj partiji Guardiana. Jedan od najboljih AWPera na svetu nas je u ovom meču podsetio na stara vremena, kada se svaki drugi snajperista plašio da mu izađu u susret. On je ovaj meč završio sa skorom 34/9 od čega su čak 23 fraga bila sa zelenim snajperom. Protiv takvog Guardiana Cloud9 nije imao šta da traži, pa je Faze slavio sa 16-9.

Njima će ova pobeda puno značiti pred početak Mejdžora u Katovicama, s obzirom da već dugo deluju kao da nemaju dovoljno samopouzdanja. Ukoliko nastave da igraju u ovakvom tempu, kao što su to radili protiv Cloud9-a na poslednje dve mape, ne vidimo zašto se ne bi borili za trofej u poljskom gradu.

Izvor: RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: