Vesti -

Skočila vrednost bitkoina

Vrednost bitkoina nakratko je probila nivo od 24.000 dolara, a ukupna kapitalizacija kripto tržišta skočila je gotovo 4 odsto.

Izvor: SEEbiz
Podeli
Foto: shutterstock, 3Dsculptor
Foto: shutterstock, 3Dsculptor

Povećana vrednost kriptovaluta dogodila se nakon što je predsednik Federalnih rezervi Sjedinjenih Država Džerom Pauel naznačio da je inflacija počela usporavati u najvećoj privredi sveta.

"Sada možemo reći, mislim da je po prvi put, da je proces dezinflacije započeo. Vidimo to stvarno u cenama robe", rekao je Pauell tokom brifinga za medije Saveznog odbora za otvoreno tržište 1. februara nedugo nakon objave da je kamatna stopa povećana 25 baznih bodova.

Čini se da su povećanje stope i Pauelove primedbe dobro prošli na kripto tržištima, koja su trgovala sa strane uoči govora, ali je tržišna kapitalizacija porasla za više od 40 milijardi dolara u satima nakon objave.

Globalna kapitalizacija kripto tržišta sada iznosi 1,09 triliona dolara, što je porast od 3,88 odsto u odnosu na prošli dan, prema najnovijim podacima "Coinmarketcapa"

U međuvremenu, BTC je prvi put u 2023. preskočio nivo od 24 000 dolara, dosegnuvši 24 161,27 dolara prema "Coinmarketcapu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.