Šef indijskog IT giganta dao otkaz zbog plate

Usled sukoba s osnivačima kompanije zbog povećanja plata visokom menadžmentu, izvršni direktor indijskog IT diva Infosis podneo je ostavku.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.08.2017.

14:57

Šef indijskog IT giganta dao otkaz zbog plate
(Foto: Thinkstock)

Njegov potez je propraćen padom Infosis-a na berzi. U pismu kojem je propratio ostavku, Vishal Sika je naveo kako su poslednjih meseci "bili opsednuti lažnim, neutemeljenim, malicioznim i pojačanim ličnim napadima", prenosi Rojters.

Takva kontinuirana situacija stvaranja negativnosti sprečava stvaranje pozitivnih promena i usredsređenost na stvaranje vrednosti, dodao je Sika u pismu.

Na mesto privremenog izvršnog direktora imenovan je glavni operativni direktor Pravin Rao, čovek od kojeg je i krenuo Sikin sukob s osnivačima predvođenih predsednikom Naraianom Murtijem. Podsetimo, Murti je u aprilu javno napadao Sikua zbog povećanja zarade Raima za 35% na 1,9 miliona dolara. Murti je potom tvrdio da takva nadmorska visina nije u skladu sa vrednostima Infosis-a. Naraiana Murti jedan je od sedam inženjera koji su kompaniju pokrenuli 1981. s početnim kapitalom od svega 250 dolara, a i dalje poseduju 12,75 odsto udela.

Oni su postali šefovi kompanije već 33 godine, da biraju prvi put u februaru 2014. šef izvan njegovog uskog kruga, Vishala Siku. Dolazeći od nemačkog SAP-a, kompaniju su vodili SAD, vodeće Infosis tržište. Po objavi vesti o ostavci akcija kompanije srušila se gotovo osam procenata na jednomesečni minimum od 943 rupija (14,7 dolara).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: