Samo dan kasnije - najveća odlazi iz Britanije

Londonska osiguravajuća kuća Lojds otvoriće kancelariju u Briselu početkom 2019. godine zbog izlaska Velike Britanije iz EU.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 30.03.2017.

11:32

Samo dan kasnije - najveća odlazi iz Britanije
Foto: Thinkstock

To je saopšteno sa tržišta osiguranja dan pošto je britanska vlada zvanično pokrenula "razvod" od Evropske unije.

"Lojds, specijalista na tržištu osiguranja i reosiguranja, najavio je da će osnovati novu evropsku osiguravajuću kompaniju koja će biti smeštena u Briselu”, navodi se u saopštenju, objavljenom nakon što je britanska premijerka Tereza Mej aktivirala dvogodišnje odbrojavanje izlaska Britanije iz EU, izveštava agencija AFP.

Iz Lojdsa, koji nije dao nikakve nagoveštaje o potencijalnom zatvaranju radnih mesta u Londonu, u više navrata su upozoravali pre prošlogodišnjeg referenduma o članstvu Britanije u EU da bi mogli da presele deo poslovanja na druge lokacije unutar Unije u slučaju Bregzita.

Grupacija je dodala da će njen novi ogranak u Briselu omogućiti osiguravanje od rizika širom 27 zemalja EU, koje će ostati članice jedinstvenog tržišta nakon britanskog izlaska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: