Vesti -

Prazne se police: Amerikanci opet gomilaju toalet papir?

Američki trgovački lanac Kostko (Costco) vraća privremena ograničenja kupovine nekih artikala na svojim skladišnim mestima.

Izvor: Indeks
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/IrinaNedikova
Ilustracija: Depositphotos/IrinaNedikova

Razlog tome je što delta soj nastavlja da se širi SAD-om.

Prema objavi na svojoj veb stranici, Kostko je saopštio da neka skladišta mogu imati privremena ograničenja količine za odabrane artikle.

Trgovac nije naveo na koje se tačno artikle primenjuju ograničenja u količini koju kupci mogu kupiti jednim odlaskom u dućan, piše Indeks.

Prošlog meseca Kostko je objavio da će takođe slediti propise o maskama za državne i lokalne nadležnosti i da snažno preporučuje da svi članovi i gosti nose maske za lice unutar trgovina.

Kako se delta soj nastavlja brzo širiti SAD-om, navodno sve više Amerikanaca gomila toaletni papir, slično kao kada su potrošači u martu 2020. počistili police s trgovina na početku pandemije.

Posle "toalet papir manije", stigla nova - mnogo opasnija

Zbog toga su prošle godine mnogi trgovci ograničili broj određenih proizvoda koji su mogli da se kupe jednim odlaskom u prodavnicu, poput toalet papira i ubrusa.

U izjavi poslatoj USA Tudeju, Kimberli-Klark (Kimberly-Clark), koja proizvodi Cottonelle i Scott toaletne maramice te Klineks (Kleenex), rekla je da "pomno prati situaciju".

Džordžija Pacifik (Georgia-Pacific), kompanija koja proizvodi toaletni papir Angel Soft i Quilted Northern, kao i papirne ubruse Brawny i Sparkle, rekla je da korisnici možda na lokalnom nivou doživljavaju male nalete potražnje, a da kompanija na to reaguje.

Kompanija za široku potrošnju, Procter i Gamble, koja proizvodi Charmin toaletni papir i za koju se takođe spominje da je povećala proizvodnju zbog veće potražnje WC papira, nije odgovorila USA Tudeju na upit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.