Vesti -

Odluka kompanije ostavila radnike u šoku: "Moramo preduzeti ovaj bolan korak"

Vodafon Nemačka želi da ukine 1.300 radnih mesta s punim radnim vremenom.

Izvor: Fenix magazin/Ivana Kaldinov
Podeli
Foto: Tupungato / Shutterstock.com
Foto: Tupungato / Shutterstock.com

Posebno su pogođena radna mesta u menadžmentu, u dvostrukim funkcijama i u oblastima bez direktnog kontakta s kupcima, prenosi Feniks magazin.

Istovremeno bi trebalo da se otvori oko 400 novih radnih mesta u "oblastima vezanim uz kupce", objavila je u sredu u Diseldorfu podružnica britanske grupe Vodafon. Oblasti su uključivale tehnologiju, širenje mreže i velike korisničke projekte. Time je efikasno eliminisano 900 radnih mesta s punim radnim vremenom. O tome je ranije izvestio "Handelsblat".

"Ako želimo da finansiramo naše ambicije, moramo preduzeti ovaj bolan korak", citirao je "Handelsblat" nemačkog šefa Filipa Roga, koji je i član upravnog odbora grupe u Londonu.

Prema informacijama, Vodafon Nemačka ima 14.230 stalnih radnih mesta.

Grupa Vodafon nedavno je imala teške kvartale, a Nemačka, daleko najvažnije tržište, takođe je pogođeno. U trećem poslovnom tromesečju (do kraja decembra) kompanija sa sedištem u Diseldorfu uspela je da sklopi samo 8.000 novih ugovora za mobilne telefone nakon odbitka otkaza. Vodafon Nemačka izgubio je klijente za DSL i kabl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.