Vesti -

Novo svetsko čudo: 55 km mosta, štedi 2,5h VIDEO

Najveći deo posla na izgradnji najdužeg mosta na svetu je završen po planu, nakon što je instaliran i testiran sistem rasvete, objavile su vlasti.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Youtube, screenshot
Foto: Youtube, screenshot

Bilo je potrebno šest godina pripreme i osam godina za izgradnju 55 kilometara dugog mosta koji povezuje Hongkong, Ćuhai i Makao.

Glavni rad na mostu sastojao se od glavnog mosta dugog 22,9 kilometara, tunela dužine 6,7 kilometara i veštačkog ostrva, koji se smatra najzahtevnijim delom celokupne konstrukcije.

U narednih mesec dana, inženjeri i konstruktori će proveriti koordinaciju različitih sistema i opreme mosta i nastaviti sa inspekcijom mosta i čišćenjem, rekao je Džang Đinven, direktor projekta.

U proteklih 14 godina, regionalna privreda i transportna mreža doživele su ogromne promene, što je dovelo do preispitivanja propusne moći mosta, rekao je Su Đi, pomoćnik načelnika HZMB Autoriteta.

Ali Su je odbacio brige da most neće biti dovoljnog intenziteta saobraćaja. "Mi imamo puno poverenje za budućnost. Imamo celokupan alat koji nam je na raspolaganju", rekao je Su. "To je kao igranje karata, možemo prilagoditi naše poteze u skladu s tim."

Most će smanjiti vreme putovanja između Honkonga i Žuaja od tri sata na samo 30 minuta, što će dalje povezati gradove u delti reke Pearl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.