Najveća svetska kriptoberza pomaže Rusima?

Američko Ministarstvo pravde istražuje najveću svetsku kripto berzu Bajnens zbog sumnje da Rusi koriste ovu platformu kako bi zaobišli zapadne sankcije.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.05.2023.

14:34

Najveća svetska kriptoberza pomaže Rusima?
Ilustracija: Shutterstock/Chinnapong

Odeljenje za nacionalnu bezbednost SAD istražuje da li su predstavnici kripto berze prekršili ograničenja uvedena protiv Ruske Federacije, navode izvori za Blumberg.

Ova istraga ranije nije zvanično objavljena i vodi se paralelno sa drugim postupcima, posebno onima koji se odnose na zaobilaženje sankcija protiv Irana.

Predstavnici kripto berze Bajnens su naveli da se pridržavaju "svih američkih i međunarodnih finansijskih sankcija", dok je Ministarstvo pravde SAD odbilo da komentariše slučaj.

Bajnens je u aprilu dozvolio klijentima da dopune depozite sa ruskih kartica i Kivi digitalnih novčanika, a platforma podržava Viza, Masterkard i druge kartice izdate u Rusiji, navodi ruski Komersant.

Svaka akcija protiv kripto berze Bajnens, osnovane 2017. godine u Kini, bi mogla da ima veliki uticaj na tržište kriptovaluta, dodaje Blumberg.

Kompanija nema zvanično sedište, ali njena dva najvažnija čvorišta se nalaze u Parizu u Dubaiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: