Ima li kraja? Otpustiće još 9.000 radnika

Amazon, platforma za e-trgovinu, otpustiće još 9.000 radnika u narednim nedeljama, rekao je danas izvršni direktor Endi Džesi preneo je CNBC.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.03.2023.

16:21

Ima li kraja? Otpustiće još 9.000 radnika
Foto: shutterstock, chayanuphol

Najnovija runda će prvenstveno uticati na zaposlene u ljudskim resursima, inžinjere i sektor marketinga.

Ovo smanjenje broja radnika dodaje se ranijim otkazima koje je kompanija objavila u novembru, a koji su trajali do januara i uticali na više od 18.000 zaposlenih.

Rukovodstvo Amazona je donelo ovu odluku kako bi smanjilo troškove.

Endi Džesi naveo je u saopštenju ispred kompanije da su uzeli u obzir finansije, kao i "neizvesnost koja postoji u bliskoj budućnosti".

Kompanija je upravo završila drugu fazu godišnjeg procesa planiranja budžeta, koji se interno naziva "OP2".

"Preovlađujući princip našeg ovogodišnjeg planiranja je da to učinimo na način koji nam omogućava da i dalje snažno investiramo u dugoročnu lojalnost kupaca, za koju verujemo da mogu značajno poboljšati kvalitet života naših potrošača", istakao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: