Gradili nam po Srbiji, napušta ih ruski tajkun

Ruski tajkun Oleg Deripaska se povlači iz austrijskog građevinskog koncerna Strabag, tvrdi bečki dnevnik "Kronen cajtung".

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.06.2017.

08:57

Gradili nam po Srbiji, napušta ih ruski tajkun
Foto: Thinkstock

U toku su pregovori o novoj raspodeli vlasničke strukture, a odluka će, kako je najavljeno, biti saopštena narednih dana.

Deripaska je 2007. "ušao" u Strabag preuzimajući 30 odsto udela.

Sindikalni sporazum sa i dalja dva glavna akcionara, porodicom Hazelštajner i Rajfazen Holding Beč je zaključen.

Trenutno Deripaska preko svoje "Rasperija Trejding" sa sedištem na Kipru drži 25,9 plus jednu deonicu u Strabagu.

Kada je ušao u vlasničku strukturu Strabaga, Deripaska je za deonicu morao da plati po 44 evra, a trenutno vredi 38 evra.

Strabag je prošle godine ostvarila godišnji neto-obrt u visini od 13,5 milijardi evra, a koncern zapošljava 71.800 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: