Boing prinuđen da se zadužuje i štedi

Kompanija Boing razmatra planove o prikupljanju većih sredstava na tržištu duga kako bi ojačala svoje finansije nakon prizemljenja njenog aviona 737 maks.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.01.2020.

16:46

Boing prinuđen da se zadužuje i štedi
Foto: Epa/HOW HWEE YOUNG

To je danas objavio Volstrit žurnal (WSJ) pozivajući se na ljude upoznate sa zbivanjima u kompaniji.

U tekstu se navodi da američki proizvođač aviona takođe razmišlja o odlaganju nekih kapitalnih troškova, zamrzavanju akvizicija i smanjenju izdataka za istraživanje i razvoj s ciljem da uštedi gotovinu, prenosi Rojters.

Kompanija je, kako se podseća, najavila da će ovog meseca obustaviti proizvodnju modela 737 maks, nakon što je taj njen najprodavaniji avion prizemljen u martu prošle godine posle dve fatalne nesreće u roku od pet meseci u kojima je poginulo 346 ljudi.

Tekst WSJ-a dolazi samo dan nakon što su Boing i američka Federalna uprava za vazduhoplovstvo potvrdili da istražuju problem sa elektroinstalacijama na ovom avionu koji bi mogao potencijalno da izazove kratak spoj.

Upravni odbor Boinga je prošlog meseca otpustio glavnog izvršnog direktora Denisa Mjulenburga jer i pored više pokušaja nije uspeo da suzbije posledice krize, koja je kompaniju koštala devet milijardi dolara i koja je nanela štetu dobavljačima i avio-prevoznicima.

Akcije Boinga pale su 1,1 odsto na 329 dolara na trgovanju pre zvaničnog otvaranja berze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: