Aeroflot uskoro dobija napredni MS-21

Putnički avion MS-21 uskoro će postati deo avio-parka kompanije Aeroflot, saopštio je ministar saobraćaja Rusije Vitalij Saveljev.

Svet

Izvor: B92

Subota, 09.07.2022.

11:06

Aeroflot uskoro dobija napredni MS-21
Ilustracija: Depositphotos/aapsky

"MS-21 je supernapredni avion. Ovaj avion nije samo konkurent (zapadnim avionima), on ima niz konkurentskih prednosti u odnosu na njih. To je kvalitet usluge. Videćemo ga, uskoro će postati deo avio-parka Aeroflota", rekao je Saveljev.

Kako je dodao, letelica ima velike prozore i police za prtljag, a prednost je i veliki putnički prostor.

MS-21 je putnički avion za letove kratkog i srednjeg dometa nove generacije, kapaciteta od 163 do 211 putnika.

Amerikanci su pokušali da sabotiraju projekat i prekinuli su isporuke odgovarajućih kompozitnih materijala za krila. Međutim, Rusi su zamenili uvozne komponente domaćim delovima, piše Sputnjik.

Najnoviji ruski putnički avion, koji bi trebalo da postane ponos ruske civilne avio-industrije i konkurent trenutno najtraženijim putničkim avionima kao što su američki Boing 737 i evropski Erbas A320, prošao je osnovnu sertifikaciju, koja doduše uključuje strane komponente, ali će se letovi za proširenje sertifikata nastaviti, a sledeće godine biće izvršene izmene sertifikata koje predviđaju upotrebu ruskog motora i ruskog kompozitnog krila, piše ruski medij.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

12 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: