Ubijen jedan od najbogatijih Engleza: Ko je bio Ričard Saton?

Jedan od najbogatijih Britanaca, ser Ričard Leksington Saton pronađen je mrtav u svom domu u okrugu Dorset sa ubodnim ranama na telu.

Svet

Izvor: B92

Petak, 09.04.2021.

08:31

Ubijen jedan od najbogatijih Engleza: Ko je bio Ričard Saton?

Saton, koji je preminuo u 83 godini, bio je poznat kao vlasnik hotela sa pet zvezdica na Park Lejnu i Pikadiliju u Londonu.

Na listi "Sunday Times Rich List" na kojoj se nalazi 1.000 najbogatijih ljudi ili porodica u Velikoj Britaniji, Saton se nalazi na 435. mestu, iznad Mika Džegera i Amal i Džordža Kluni.

Njegovo bogatstvo procenjuje se na 335 miliona evra. Navodi se da je upravljao sa oko 2.800 hektara zemlje.

Bio je član britanskog aristorkatskog društva, a nosio je i naslednu titulu baronet.

Portparol njegovog hotelskog lanca naveo je da je Saton bio strastveno odan i svojoj kompaniji i njenim ljudima, postavljajući najviše standarde kvaliteta u hotelima, poljoprivredi imovinskim interesima u kompaniji.

"Njegov gubitak osetiće svi u kompaniji, i oni koji su radili s njim i njegova porodica koja je izgubila neverovatnog pojedinca. U ovo tragično vreme naše misli su sa porodicom Saton", naveo je.

Saton je ubijen u sredu uveče, a hitna pomoć i policija su konstatovali smrt u 21.15 iste večeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

12 h

Podeli: