"Prioritet je pomoć siromašnima"

Prioritet meksičkog ministra finansija Artura Erere na novoj dužnosti predsednika Odbora guvernera MMF-a i Svetske banke biće pomoć siromašnijim zemljama.

Svet

Izvor: B92

Subota, 17.10.2020.

09:05

Foto: Depositphotos, dubassy

Ovo se odnosi na siromašnije zemlje pogođenim pandemijom korona virusa, saopšteno je iz meksičkog Ministarstva finansija.

Svetska banka odobrila je imenovanje meksickog zvaničnika Erere, a MMF bi trebalo da zaključi taj proces do 4. novembra.

Erera je najavio da će izvršiti pritisak na MMF i Svetsku banku da udvostruče napore u pomoći zemljama sa niskim i srednjim dohotkom kako bi se poboljšao oporavak svetske privrede od posledica pandemije, prenela je Hina.

On će se angažovati i na jačanju međunarodnog finansijskog sistema, dodaje se u saopštenju ministarstva.

Erera je na Tviteru objavio da je "vrlo počastvovan" imenovanjem na novu dužnost.

Imenovanje Erere je drugi slučaj da jedan meksicki zvaničnik zauzeme čelnu poziciju u Odboru koji predstavlja 189 zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: