Avio-kompanija prizemljuje 150 aviona

Lufthanza će zbog koronavirusa obustaviti letove 150 aviona iz svoje flote od ukupno oko 770 letelica, rekli su iz ove avio-kompanije za Rojters.

Svet

Izvor: B92

Sreda, 04.03.2020.

16:43

Avio-kompanija prizemljuje 150 aviona
Foto: Depositphotos, luisrsphoto

"Prilagođavamo svoje planove nepredviđenim okolnostima", izjavio je portparol Lufthanze, dodavši da je 25 od 150 aviona koji neko vreme neće leteti predviđeno za duge letove (duže od sedam sati).

Prošle nedelje iz Lufthanze su rekli da su obustavili letenje 23 aviona za duge letove.

Šefovi ove nemačke avio-kompanije upozorili su da najgore tek dolazi za avio-industriju u vidu ekonomske štete zbog izbijanja koronavirusa, ali predviđaju da će se turistička potražnja stabilizovati u narednim nedeljama.

Lufthanza grup erlajns, koja uključuje Svis, Brasels i Ostrijan erlajns, već je saopštila prošle nedelje da će smanjiti broj kratkih i srednjih letova do 25 odsto, u zavisnosti od toga kako se koronavirus bude širio.

Ova avio-kompanija je u ponedeljak objavila da produžava obustavu letova ka Kini do 24. aprila, ka Teheranu do 30. aprila, kao i da proređuje usluge ka severnoj Italiji, zbog izbijanja koronavirusa, piše Rojters.

Lufthanza tvrdi da je još uvek rano da se procenjuje uticaj virusa na njenu zaradu, o kojoj više treba da bude objavljeno 19. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: