Ne plaše se SAD: Američke sankcije nisu uzbudile Moskvu

Vašington/Moskva -- Ruski političari kažu da ne shvataju ozbiljno nove sankcije SAD protiv Moskve.

Izvor: Sputnik
Podeli
Foto: Depositphotos, belchonock
Foto: Depositphotos, belchonock

Poslanik Državne dume Anton Morozov pozvao je da se ne reaguje na stalno proširenje sankcija Vašingtona.

"One neće povući nikakve značajne reakcije ni u biznisu ni u finansijama", rekao je on, prenosi "Sputnjik".

Političar je naglasio da Rusija i SAD treba da grade odnose na osnovu uzajamnih interesa.

Senator Franc Klincevič je izjavio da čak ni razumni političari u SAD ne očekuju da će sankcije naneti ozbiljnu štetu ruskoj ekonomiji.

"Ove sankcije, po meni, imaju sasvim drugi cilj, pokazujući svoj primer Evropi - radi kao mi", napisao je on na svom profilu na Fejsbuku.

Po njegovom mišljenju, sankciona politika Amerike je usmerena na stvaranje podela u Evropi i stvaranje žarišta različitih konflikta na njenoj teritoriji. Klincevič je naglasio da je cilj novih mera da se maksimalno oteža potraga za optimalnim rešenjima na predstojećem samitu "normandijske četvorke".

Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov je takođe negirao optužbe Vašingtona zbog veza ruske vlade s hakerima. On ih je nazvao neosnovanim i naglasio da američka strana nije dala nikakve dokaze tim povodom. Diplomata je naglasio da je Moskva više puta predlagala Vašingtonu da uspostave dijalog u sferi kibernetičke bezbednosti, ali su američke vlasti to ignorisale.

Antonov je naglasio da ovakva retorika ometa razvoj odnosa među državama.

Ranije je američko Ministarstvo finansija uvelo sankcije protiv sedam ruskih kompanija i 17 fizičkih lica koje Vašington smatra umešanim u sajberkriminal.

strana 1 od 201 idi na stranu