Moskva: Američke sankcije Venecueli predstavljaju ekonomski teror

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je odluka Vašingtona da zamrzne imovinu Venecuele u SAD ilegalna i da predstavlja "ekonomski teror".

Svet

Izvor: B92

Utorak, 06.08.2019.

18:40

Moskva: Američke sankcije Venecueli predstavljaju ekonomski teror
Foto: Epa/Miguel Gutierrez

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa donela je uredbu o zamrzavanju celokupne imovine vlade Venecuele u SAD, preneo je Rojters.

Izvršnu uredbu potpisao je Tramp i ona predstavlja mnogo više od sankcija uvedenih poslednjih meseci protiv venecuelanske naftne kompanije PDVSA i finansijskog sektora, ali i od mera protiv desetina venecuelanskih zvaničnika.

Zabrana podrazumeva i zabranu američkim kompanijama i pojedincima da posluju sa vladom venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura i s njegovim pristalicama.

Rojters ovaj potez opisuje kao nastavak diplomatskog pritiska usmerenog na svrgavanje socijalističkog predsednika Venecuele Nikolasa Madura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

12 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: