Oštra pretnja: Sankcije za svaku državu koja bude od Irana uvozila naftu

Sjedinjene Države će uvesti sankcije svakoj zemlji koja uvozi iransku naftu i trenutno nema izuzeća, izjavio je specijalni izaslanik SAD za Iran Brajan Huk.

Svet

Izvor: B92

Petak, 28.06.2019.

14:13

Oštra pretnja: Sankcije za svaku državu koja bude od Irana uvozila naftu
Foto: Epa, MARCELO SAYAO

"Uvešćemo sankcije za svaki uvoz iranske nafte. Trenutno na snazi ne postoje izuzeća", rekao je Huk novinarima u Londonu u odgovoru na pitanje o prodaji iranske nafte po Aziji, a prenosi agencija Rojters.

Huk je dodao da će SAD pregledati izveštaje o nafti koja iz Irana ide put Kine, i ponovio da će SAD "uvesti sankcije za svaku nezakonitu kupovinu iranske nafte".

Američki predsednik Donald Tramp je u ponedeljak potpisao ukaz kojim se uvode "teške sankcije" iranskom vrhovnom vođi ajatolahu Aliju Hamneiju i visokim iranskim zvaničnicima, u nastojanju da pojača pritisak na zvanični Teheran nakon iranskog obaranja američkog drona prošle nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

5 h

Podeli: