Mesta, napravite mesta - Amazon ulazi u trku sa električnim kolima

Po svemu sudeći i Amazon ulazi u trku sa električnim vozilima.

Podeli
(Foto: Thinkstock, ilustracija)
(Foto: Thinkstock, ilustracija)

Doduše, neće sam da proizvodi električna vozila, već investira 700 miliona USD u kompaniju Rivian koja razvija električna pikap i SUV vozila.

Nije objavljeno mnogo detalja o ovoj investiciji, ali se zna da će Rivian ostati nezavisna kompanija. Glasine koje su kolale Internetom tokom ove nedelje, ukazivale su da će Amazon u ovu investiciju ući zajedno sa General Motors-om, ali nije poznato da li je to ostvareno, a ne zna se ni koliki udeo u vlasništvu će Amazon imati u ovoj kompaniji.

Rivian je u novembru predstavio R1T pikap, kao i R1S SUV, a njihova prodaja očekuje se početkom sledeće godine. Nije objavljeno zašto je Amazon ušao u ovu investiciju, ali nije teško zaključiti razlog.

S obzirom da ova kompanija aktivno inovira načine dostave robe do kupaca, moguće je da planira da koristi električni pikap za te namene. Tome u prilog ide i činjenica da je tokom ovog meseca Amazon investirao i u kompaniju koja razvija self-driving tehnologiju. To sve vodi ka jednom cilju – obezbeđivanje električne, samovozeće flote dostavnih vozila.

strana 1 od 155 idi na stranu