Ukrupnjavanje tržišta: OTP banka kupuje poslovanje Sosijetea

Mađarska OTP banka dogovorila je preuzimanje 99,74 odsto udela u bugarskoj filijali Sosijete ženeral grupe i 88,89 odsto udela u albanskoj podružnici.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 02.08.2018.

16:08

Ukrupnjavanje tržišta: OTP banka kupuje poslovanje Sosijetea
(Foto: Thinkstock)

"Preuzimanje će dodatno ojačati tržišnu poziciju OTP grupe u Bugarskoj", navodi se u saopštenju mađarske banke povodom kupovine bugarske Sosijete ženeral ekspresbanke, prenosi mađarska agencija MTI.

Preuzimanje u Bugarskoj biće realizovano preko OTP-ove lokalne filijale DSK banke. U odvojenom saopštenju, OTP banka navodi i da je dogovorila preuzimanje 88,89 odsto udela u banci Sosijete ženeral Albanija.

Obe transakcije bi trebalo da budu okončane u poslednjem kvartalu tekuće godine, zavisno od odobrenja regulatora, poručuju iz OTP-a.

OTP banka je u odvojenom saopštenju navela da sa Sosijete ženeralom pregovara o sklapanju ugovora koji bi omogućio pružanje zajedničkih usluga u različitim bankarskim oblastima u Albaniji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Mađarskoj, a koje bi obuhvatile investiciono bankarstvo, tržište kapitala, finansiranje i globalno transakciono bankarstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

21 h

Podeli: