Tarife ih "ubijaju", SAD div odlazi - Tramp ogorčen

Predsednik SAD Donald Tramp kritikovao je “Harli Dejvidson" zbog najave da će zbog rasta troškova usled novih evropskih tarifa, izmestiti proizvodnju iz SAD.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 26.06.2018.

08:45

Tarife ih
Foto: Thinkstock

Cilj preseljenja proizvodnje u postrojenja u inostranstvu bio bi da se izbegnu carinske barijere EU.

"Iznenađuje što će ‘Harli Dejvidson’, od svih kompanija, biti prvi koji će podići belu zastavicu. Naporno sam se borio za njih i na kraju krajeva, oni ne plaćaju tarife prodajom u EU", napisao je Tramp na Tviteru, prenosi Rojters.

"Takse su samo izgovor ‘Harlija’ - budite strpljivi!", dodao je on.

Američki proizvođač motora "Harli Dejvidson", suočen s rastućim troškovima zbog novih evropskih tarifa, najavio je da će prebaciti proizvodnju motora namenjenih za evropsko tržište iz SAD-a u inostranstvo.

Cilj preseljenja proizvodnje u postrojenja u inostranstvu je da se izbegnu carinske barijere EU, prenosi agencija AP.

Evropske tarife na uvoz motora iz SAD-a povećane su sa 6 na 31 odsto, poručuju iz kompanije, i dodaju da zbog toga neće povećati svoje cene, jer bi to moglo da ima "trajne štetne posledice po poslovanje kompanije u regionu".

Tarife će, kako je saopšteno, koštati "Harli Dejvidson" od 30 do 45 miliona dolara u preostalom delu tekuće godine, dok bi na godišnjem nivou taj trošak mogao da dostigne 90-100 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka ima problem

Nemačka se suočava sa nedostatkom radne snage, posebno u visokokvalifikovanom sektoru, a prethodne godine u zemlji je bilo oko 570.000 nepopunjenih radnih pozicija, piše Dojče vele.

9:02

6.5.2024.

1 d

Podeli: