Albanci srušili PDV, pričaju ruski - bum sve bliži

Tirana -- Prvi avion sa 150 turista iz Belorusije sleteo je na aerodrom Majka Tereza u glavnom gradu Albanije, javlja agencija ATA.

Izvor: Capital.ba
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pozitivni efekti ukidanja viza za nekoliko država, što je nedavno odobrila vlada, započeli su sa Belorusijom, odakle svake nedelje dolazi sve više turista.

Izabrana je turistička kompanija Aler travel da dovodi turiste sa ruskog govornog područja, i to nakon intenzivne promotivne kampanje koju je sprovelo ministarstvo turizma Albanije. Oni će do kraja septembra svake nedelje dovoditi turiste iz Belorusije i Ukrajine.

Samo iz Ukrajine se očekuje 8.000 turista ove godine, a kako navodi agencija, izazov za Albaniju je da ponudi kvalitetnu uslugu.

Snižavanje PDV-a na turizam sa 20 na šest odsto trebalo bi, kako se očekuje, da dovede do buma u toj industriji, kao i investicije za proširenje smeštajnih kapaciteta i poboljšanja usluga. Cilj nije samo povećati broj dolazaka nego i poboljšati kvalitet usluga i produžiti boravak turista.

Albanske vlasti su pripremile i letke sa informacijama na ruskom jeziku. To tržište je veliki potencijal ne samo za Albaniju, nego za ceo Balkan. Belorusija sa 9,5 miliona stanovnika će znatno povećati broj turista ove godine u Albaniji.

Svet

strana 1 od 200 idi na stranu