MMF: Grčka nema pravo na grešku

Atina -- MMF je upozorio Grčku da nema pravo na grešku u primeni reformi i smanjenju troškova, jer bi rezultat bila još dublja recesija i povećanje duga.

Izvor: Tanjug
Podeli

Odobreni zajam je deo šireg paketa pomoći od njenih evropskih partnera i Evropske centralne banke u ukupnoj vrednosti od 130 milijardi evra.

MMF je upozorio da postoje i politički rizici u vezi sa izborima u Grčkoj ove godine, koji doprinose neizvesnosti, preneo je Rojters.

"Ostvarenje tih rizika bi verovatno zahtevalo dodatnu pomoć zvaničnog sektora, a u nedostatku toga, došlo bi do bankrota države. Ukoliko ne bi bilo stalne podrške i pristupa programu refinansiranja ECB, nekontrolisani izlazak iz evrozone bi bio neizbežan, što bi ugrozilo i Fond", saopštio je MMF.

Fond je takođe upozorio da bi u slučaju izlaska Grčke iz evrozone ostatak Evrope, a možda i svet, imali ekonomske troškove i da bi im pretila opasnost od širenja krize.

Svet

Merkel: Grčka sada ima šansu

Berlin -- Grčka ima šansu da prebrodi svoju dužničku krizu pošto su evrozona i privatni kreditori vlade u Atini dogovorili restrukturisanje duga Grčke, kaže Angela Merkel

Svet subota 31.03. 13:31 Komentara: 0
strana 1 od 238 idi na stranu