Vučić: Siniša Mali je obavio izuzetan posao

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o trenutnoj ekonomskoj situaciji u našoj zemlji.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 06.11.2022.

22:30

Vučić: Siniša Mali je obavio izuzetan posao
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Predsednik je rekao da je cena litre ulja kod nas tri puta manja nego u Nemačkoj, a hleb je tri do pet puta jeftiniji nego u Nemačkoj.

"Svi regioni Srbije su manje potrošli struje u oktobru u odnosu na prošlu godinu, osim Beograda", kazao je Vučić i rekao da će uvesti veće restrikcije u Predsedništvu da bi došli do uštede od 40 odsto.

On tvrdi da narod krizu defakto nije oseto, ali tek će je osetiti.

"Sve smo preuzeli na državnu grbaču i tu je ministar Siniša Mali izuzetan posao obavio", rekao je predsednik i ukazao na važnost aranžmana sa MMF-om.

"Imali smo 14 tona zlata 2012. godine, danas imamo 38 tona zlata. Gotovo tri puta više. Imamo u neto deviznim rezervama dva i po puta više nego što smo imali tada“, naveo je Vučić.

Kaže da je takmičenje da za preduzeća u Srbiji kupimo budućnost.

"Plaćamo ogromne novce za energente, ali stabilizovali smo sve sisteme. Neće biti lako, može da dođe do raznih iskakanja", rekao je Vučić i istakao da veruje da ćemo "zimu izdržati lakše nego mnogi drugi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: