“S Putinom o dolasku velike ruske kompanije”

Premijer Aleksandar Vučić kaže da će, kada za nekoliko dana ode u Moskvu, s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom razgovarati o dolasku velike ruske kompanije.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 23.03.2017.

13:09

“S Putinom o dolasku velike ruske kompanije”
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

“To je kompanija iz automobilske industrije, odnosno kompanija koja proizvodi mašine različitih vrsta i ideja je da u njoj Srbija ima 51 odsto učešća, kako bi mogla da izvozi i na evropsko i na rusko tržište”, izjavio je Vučić novinarima u Rumi.

Naravno, kako je naveo, o dolasku novih investicija pregovaraće i sa drugim renomiranim svetskim investitorima.

“Investicije stalno stižu, nemamo problem s tim, imamo problem da jačamo preduzetnički duh”, kazao je Vučić.

Teme razgovora s Putinom, kako je rekao, biće i unapređenje trgovinske razmene.

“Priorotetno ću s Putinom razgovarati o ekonomskim odnosima. Zbog pada rublje i pada cena nafte i gasa pala je i naša razmena. Želimo da je ojačamo, ali ne da pravimo bartere, kao pre, mi njima šljive i jabuke, a oni nama naftu i gas, nego da dovedemo ruske kompanije, a da mi izvozimo proizvode sa finalnom obradom”, kazao je srpski premijer.

Vučić je kazao da će sa njim u Moskvu putovati i nekoliko ministara i da će se, kako stvari sada stoje, osim razgovora u četiri oka, voditi i drugi odvojeni razgovori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: