"Preuzimanje Sberbank Srbija - dobra odluka"; Poruka banke: "Klijenti su sigurni"

Preuzimanje Sberbank Srbija od strane AIK banke pokazalo se kao dobra odluka, rekao je predsednik izvršnog odbora Naše AIK banke Vladimir Bošković.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 08.03.2022.

12:46

Foto: eldar nurkovic/Shutterstock

Kako je naglasio, učestvujući na jednom od panela na Kopaonik biznis forumu, Narodna banka Srbije je na vreme uočila neophodnost hitrog delovanja, što nije bio slučaj sa centralnim bankama nekih drugim zemalja.

"Suština je da danas, kako je već i rekla guvernerka Jorgovanka Tabaković, stojimo vrlo stabilno, ništa manje nego onda kada je to objavljeno u ponedeljak od strane naše centralne banke. Ništa se nije promenilo ni od početnog dogovora sa AIK bankom", rekao je Bošković.

Kako je istakao, u petak pre preuzimanja, radno vreme, tada još u Sberbanci, završilo se sa visokom likvidnošću kakva je uvek postojala i koju je regulator i potvrdio.

"Imamo jednu kapitalizovanu, stabilnu banku. Kada smo videli situaciju sa Rusijom i Ukrajinom, znali smo da, iako jesmo likvidni i stabilni, to moramo građanima i da pokažemo. Videli smo malu paniku prvog dana, ali evo celu nedelju smo bili vrlo stabilni, a i ovu smo počeli tako. Depoziti se vračaju, klijenti ponovo razumeju da su banke sigurne i da je njihov novac najsigurniji u bankama", rekao je Bošković.

Kako je istakao, ova odluka pokazala se kao izuzetno dobra i značila je klijentima da bi mogli da budu sigurni. Dodao je da će sve usluge i servisi za klijente raditi neometano i nadalje, a da banka planira dalji razvoj i rast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: