Srbija

Subota, 02.12.2023.

12:05

Objavljen konkurs za studente Građevinskog fakulteta o stručnoj praksi u Kini

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je zajedno sa Studentskom konferencijom univerziteta u Srbiji raspisalo konkurs.

Izvor: B92.net

Objavljen konkurs za studente Građevinskog fakulteta o stručnoj praksi u Kini
Foto: shutterstock, Bannafarsai_Stock

Konkurs je raspisan za deset studenata završne godine i master studija Građevinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu sa ciljem edukacije u periodu od 9. do 14. decembra 2023. godine u Narodnoj Republici Kini u provinciji Šangdong.

"Studenti koji budu boravili na stručnoj praksi u Kini, imaće priliku da se upoznaju sa realizacijom velikih infrastrukturnih projekata i da steknu prosperitet praktičnog znanja u oblasti gradjevinarstva i infrastrukture", izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i pozvao sve studente, koji ispunjavaju uslove, da se jave na ovaj konkurs.

Vesić je naglasio da je zadatak studenata da ponesu pasoš, znanje i osmeh, a da će sve ostalo biti plaćeno.

"Verujem da će deset studenata koji se budu vratili sa prakse u Kini preko kompanije 'Šandong', gde će videti njihove infrastrukturne projekte koje rade u toj državi, doći sa više znanja koje će moći da upotrebe dalje u svojoj profesionalnoj karijeri", rekao je Vesić.

Ministar je istakao da se slični projekti pripremaju i sa drugim kompanijama koje posluju u Srbiji, pre svega sa kineskim, ali i sa zapadnim kompanijama koje rade u Srbiji.

"Ono na čemu insistiram kao ministar, to je da svi koji rade u Srbiji obezbede stručnu praksu ne samo za naše studente, već i za asistente i profesore i na taj način im obezbede da mogu da vide kako izgledaju drugi veliki infrastrukturni projekti u zemljama u kojima rade", rekao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: