Kazne za rogobatne reklame od 10.000 do 100.000 dinara

U centru grada na zgradama koje su pod zaštitom, a čije fasade su nedavno obnovljene, u toku je akcija kontrole reklama postavljenih na spoljnim zidovima.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 16.02.2020.

14:39

Kazne za rogobatne reklame od 10.000 do 100.000 dinara
Foto: Depositphotos/simply

Prve kontrole su, kako navode u Sekretarijatu za inspekcijske poslove, organizovane prema spiskovima odstupanja od projekta.

Od prošle sedmice na terenu se utvrđuje da li su reklame prodajnih, ugostiteljskih i drugih preduzeća propisno postavljene na zaštićene, nedavno obnovljene fasade u centru grada, piše "Politika".

Jer, svi koji postavljaju reklame na zgradama koje su pod zaštitom o tome podnose elaborat Zavodu za zaštitu spomenika kulture, posle čega ova institucija daje saglasnost za postavljanje reklama. Ali, na više zaštićenih zgrada ustanovljeno je da reklame nisu u skladu sa odobrenim projektom.

Protiv onih koji nisu poštovali uslove iz elaborata biće podnete prijave. Kazne za postavljanje reklama van predviđenog plana, kako ističu u Sekretarijatu za inspekcijske poslove, iznose 100.000 dinara za pravna, 60.000 za odgovorna, a 10.000 za fizička lica.

Rešenje za postavljanje reklama do dva metra kvadratna u zaštićenim zonama izdaje "Beogradska tvrđava" uz saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Dakle, presudne su potrebne saglasnosti nadležnih organa i navedenog javnog preduzeća, kažu u sekretarijatu.

Kako je prošle sedmice ukazao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, kada se izreknu novčane kazne biće naloženo i da se u određenom roku reklame upodobe elaboratima. Ako to ne učine oni koji su te reklame postavili, u skladu sa propisima i ovlašćenjima nadležnih biće organizovano uklanjanje reklama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: