"Interesovanje za Kopaonik biznis forum nikad veće"

Srpski "Davos" - Kopaonik biznis forum će, sudeći po interesovanju, ove godine okupiti rekordan broj učesnika i predstavnika medija, od 6. do 9. marta.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 25.02.2022.

15:19

Ilustracija: Depositphotos, kasto

Kopaonik biznis forum, 29. po redu, ove godine vraća se u svoj tradicionalni četvorodnevni format na Kopaoniku, a centralna tema biće "Srbija 2030: Agenda za održivi razvoj".

Najveći ekonomski skup u regionu okupiće veliki broj državnih zvaničnika, predstavnika međunarodnih finansijskih institucija, članova diplomatskog kora, kao i poslovnih ljudi i domaćih i stranih investitora, saopštio je Savez ekonomista Srbije.

Tokom foruma razgovaraće se o makroekonomskim analizama i predviđanjima za 2022. godinu za region Zapadnog Balkana, industriji 4.0 i izazovima digitalne transformacije, geopolitičkim pitanjima, energetskoj tranziciji, agendi povezivanja Zapadnog Balkana, zelenoj tranziciji, pitanjima održivosti i digitalizaciji javnih usluga, kao i očekivanjima mladih i digitalizaciji zdravstvenih sistema.

Poslednjeg dana Kopaonik biznis foruma će, u organizaciji UNICEF-a, prvi put biti održan panel na temu "Šta mladi žele od biznisa", na kojem će predstavnici omladinskog odbora UNICEF-a pričati o izazovima sa kojima se mladi suočavaju prilikom ulaska na tržište rada.

Na panelu će biti i priče o tome kako da budu konkurentni na tržištu rada, kako da steknu osnovna znanja i praktične veštine neophodne za preduzetništvo i kakva su očekivanja mladih od biznis sektora u pružanju podrške na razvojnom putu, posebno u sticanju praktičnih kompetencija i poslovnog iskustva.

Kopaonik biznis forum organizuje Savez ekonomista Srbije u partnerstvu sa kompanijom Mastercard.

Forum od ove godine ima i svoju zvaničnu Linkedin stranicu, na kojoj će redovno biti postavljane sve vesti pre i tokom trajanja foruma.

Registracija za učesnike je završena. Kako bi se ispoštovale sve epidemiološke i bezbednosne mere od svih učesnika foruma prilikom registracije zahtevaće se dokazi o potpunoj vakcinaciji ili preležanoj bolesti u proteklih šest meseci.

Validna potvrda, odnosno dokaz o vakcini treba da sadrži informaciju o trećoj (buster) dozi ili drugoj dozi od čijeg primanja nije prošlo više od šest meseci svih vakcina koje su dostupne u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

12 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: