Cilj Srbije: Bezbednost na radu kao u Holandiji

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa odlazećim ambasadorom Kraljevine Holandije Hendrikom van den Dolom.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 12.08.2019.

09:45

Cilj Srbije: Bezbednost na radu kao u Holandiji
Foto: Depositphotos, potowizard

On je istakao da je Srbiji cilj da ostvari rezultate u bezbednosti na radu kakve ima Holandija.

Đorđević je zahvalio se ambasadoru Dolu na dosadašnjoj saradnji i istakao da je Godina bezbednosti i zdravlja na radu u Srbiji ove godine obeležavana na različite načine, kao i da je Holandija, kao najbolji primer u svetu, uzor našoj zemlji u ovoj oblasti, saopštilo je resorno ministarstvo.

Položaj radnika je od prioritetnog značaja i ukoliko bi se svi pridržavali propisa i pravila bezbednog i zdravog rada, povrede na radu bi bile svedene na minimum. Holandija je prva u svetu po najnižoj stopi povreda na radu na godišnjem nivou, zahvaljujući uređenom sistemu koji poštuju i poslodavci i radnici. Cilj nam je da i u Srbiji ostvarimo iste rezultate“, rekao je ministar.

On je podsetio da će Zakon o zdravlju i bezbednosti na radu, kao i Zakon o osiguranju od povreda na radu radi naknade štete, doprineti uređenju te oblasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: