"Brza saobraćajnica Šabac–Loznica biće završena do septembra 2024" FOTO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas radove na izgradnji brze saobraćajnice Šabac–Loznica.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.06.2022.

13:04

Foto: MGSI Ð.K.

Kako je istakao, ova brza saobraćajnica je najveći infrastrukturni projekat u ovom delu Srbije, jedan od deset projekata auto-puteva i brzih saobraćajnica koji se trenutno realizuju u našoj zemlji i predstavlja snažnu podršku privredi i privrednicima, dolasku novih investicija i rastu plata.

"Uprkos činjenici da je na istoku Evrope rat, uz izazov kako obezbediti održivu potrošnju energenata, Srbija nije obustavila radove ni na jednom projektu, i fokusirana je na ekonomski rast i razvoj zemlje", rekao je Momirović.

Sa ministrom Momirovićem u obilasku radova bili su i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, kao i direktor "Koridora Srbije" Aleksandar Antić, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

"Svi radovi i sve aktivnosti se odvijaju po planovima i zacrtanom dinamikom zahvaljujući dobroj saradnji svih koji učestvuju na izgradnji ovog projekta, i naš cilj je da brza saobraćajnica od Šapca do Loznice bude završena do septembra 2024. godine", kazao je direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.
Foto: MGSI Ð.K.
Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović ovom prilikom je istakao da je izgradnja brze saobraćajnice Šabac–Loznica jedan od prioritetnih zadataka u drumskom transportu, s obzirom na to da je reč o projektu koji je važan za razvoj Loznice, Podrinja i ovog kraja naše zemlje.

Nakon obilaska radova na brzoj saobraćajnici od Šapca do Loznice, ministar Momirović takođe je obišao radove na izgradnji lokalnih puteva i razgovorao sa meštanima u mesnim zajednicama Gornje i Donje Nedeljice.

"Rekonstrukcija puteva se odvija po planu i sve ono što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao meštanima kada je reč o rekonstrukciji puteva biće i realizovano jer se odgovorno pristupa svim problemima i izazovima sa kojima se ljudi suočavaju", rekao je Momirović.

Ministar je dodao da je u prethodnom periodu investirano više od 200 miliona dinara i izgrađeno više od 16 km puteva, a u planu je da se rekonstruiše i izgradi 68 km puteva u ovom kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: