Biz - B92.net

56. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije

Beograd -- U Beogradu će se održati 56. Međunarodni sajam mašina i alata iz oblasti drvne industrije od 6. do 10. novembra 2018. godine u hali 5.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock, ilustracija
Foto: Thinkstock, ilustracija

Okupljajući ugledne kompanije iz ovog dela Evrope i sveta, sajam u fokus stavlja premijere, inovacije, vrhunski dizajn, kvalitetan i funkcionalan nameštaj svih vrsti i namena, ali i mlade dizajnere koji predstavljaju novu kreativnu i pokretačku snagu.

Sve veće interesovanje kompanija iz cele Evrope za učešće na sajmu donosi priliku domaćim posetiocima da se u Beogradu upoznaju sa novim i najatraktivnijim dizajnerskim rešenjima i sagledaju novitete koje su do sada mogli da vide samo na najpoznatijim svetskim sajmovima.

U halama Beogradskog sajma izlaže više od 500 izlagača iz 45 zemalja dizajnerski, tapacirani, stilski pločasti nameštaj, galanteriju i dekor, nameštaj za uređenje enterijera, repromaterijale, boje, lakove, okove, komore za sušenje, mašine i alate za drvnu industriju

Uz kolekcije brojnih izlagača iz zemlje i sveta, posetioci će tokom sajamskih dana moći da uživaju u posebnim događajima posvećenim dizajnu koji su se već ustalili: Young Designers Exhibition - koja okuplja mlade i perspektivne autore, fakultete i škole, bacajući svetlo na zvezde u usponu koje su dosadašnjim radom zaslužile šansu da predstave svoje nove, kreativne ideje i proizvode, kao i "Design Talks" specijalitet Beogradskog sajma nameštaja – direktni razgovori sa dizajnerima i arhitektama, koji će se odvijati svih šest dana trajanja sajma.

Zlatni ključ je prestižna nagrada koju će internacionalni žiri dodeliti najboljim rešenjima i najuspešnijim izlagačima

Promocija industrije nameštaja i drvne industrije Srbije

Za strane investitore Srbija je jedan od najatraktivnijih destinacija za ulaganje. Drvna industrija Srbije grana je sa nizom komparativnih prednosti u odnosu na zemlje regiona: izuzetan kvalitet sirovinske baze, očuvani prirodni resursi, veliki broj visokokvalifikovanih radnika kao i geografska pozicija koja omogućava brzu isporuku proizvoda.

U ekspanziji je proizvodnja nameštaja od punog drveta, visokog kvaliteta, a kompanije konstantno modernizuju svoju opremu i prilagođavaju se zahtevnim trendovima i potrebama tržišta. Saradnja dizajnera nameštaja i enterijera sa domaćim proizvođačima nameštaja rezultira visokokvalitetnim proizvodima koji su izvozno orijentisani.

Izložbeni program obuhvata najnovije mašine za visoku preciznost primarne i završne obrade drveta, pilane, sušare, mehaničke, električne i pneumatske alate.

Očekuje se da će tokom šest dana događaj posetiti oko 85 hiljada posetilaca

što Beograd čini neprikosnovenim sajamskim centrom.

Za sve posetioce događaj je posebno primamljiv zbog ekskluzivnih sajamskih pogodnosti, a svi učesnici su za kupce na sajmu najavili specijalne popuste i poklone prilikom kupovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.