Dobre vesti za penzionere: Od danas prijave za odmor u banjama

Beograd -- Penzioneri mogu od danas do kraja maja da se jave na oglas za rehabilitaciju u banjama Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, aletia
Foto: Depositphotos, aletia

Oglas je raspisao Republički fond za penzijsko-invalidsko osiguranje.

Kako je saopšteno iz Fonda PIO, rang-lista penzionera koji ispunjavaju uslove biće objavljena šesnaestog radnog dana od isteka oglasa.

Pravo na rehabilitaciju imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija s primanjima do 29.378 dinara i koji osim penzije nemaju druga lična primanja.

Na oglas mogu da se jave i penzioneri koji su pravo na penziju ostvarili u Srbiji, a primaju i penziju iz inostranstva, pod uslovom da zbir tih primanja ne prelazi 29.378 dinara.

Penzioneri uz prijavu treba da podnesu penzijski ček, dokaz o visini penzije iz inostranstva, popunjenu prijavu sa izjavom na propisanom obrascu, da napišu gde žele da idu na rehabilitaciju i da osim penzije nemaju drugih ličnih primanja.

Takođe i da ovlašćuju Fond PIO da u njihovo ime zaključi ugovor o poslovnoj saradnji sa ustanovom u kojoj će ići na rehabilitaciju i medicinsku dokumentaciju ako je imaju.

Prijave se podnose udruženjima penzionera sa područja filijale Fonda na kojoj penzioner ima prebivalište, a mogu se podneti i u najbližoj organizacionoj jedinici Fonda PIO, ako penzioner u vreme podnošenja prijave boravi van svog mesta stanovanja.

Penzioneri sa teritorije Kosova i Metohije sa prebivalištem van teritorije KIM, prijave podnose najbližoj filijali Fonda prema mestu prebivališta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 180 idi na stranu