Mali sa regionalnim direktorom kompanije Vansi erports: Aerodrom "Nikola Tesla" među najboljima

Beograd -- Ministar Siniša Mali danas se sastao sa regionalnim direktorom za Istočnu i Severnu Evropu i Jugoistočnu Aziju kompanije Vansi Erports Emanuelom Menantoom.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ministarstvo finansija
Foto: Ministarstvo finansija

Mali je sa njim razgovarao o napretku i statusu projekta koncesije aerodroma „Nikola Tesla“, kao i o uticaju pandemije virusa korona, posebno na avio-industriju, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Dvojica sagovornika saglasili su se da je pandemija virusa korona znatno uticala na sve privredne grane, ali da je beogradski aerodrom kojim upravlja Vansi erports uprkos krizi koja je uzrokovana, uspeo da održi nivo usluga i da nastavi sa planiranim investicijama i proširenjima kapaciteta.

Ministar finansija je čestitao gospodinu Menantou na dve nagrade koje je Aerodrom Nikola Tesla dobio od Međunarodnog saveta aerodroma za kvalitet usluge za 2020. godinu, koje je pružena na aerodromu „Nikola Tesla“ i nagradu za najbolje higijenske mere u regionu. Ocenio je da je predanost koncesionara, pre svega bezbednom putovanju u doba pandemije, istovremeno i znak da se projektom koncesije upravlja na pravi način.. Istakao je da ga raduje činjenica da se „Nikola Tesla“ našao među najboljim aerodromima u kategoriji 5-15 miliona putnika u Evropi prema oceni putnika.

Kako je objasnio predstavnik Vansi erportsa, u toku su veliki radovi na rekonstrukciji aerodroma „Nikola Tesla“ koji uključuju i proširenje i modernizaciju zgrade terminala za bolji komfor i korisničko iskustvo. Ceo projekat će doprineti još boljem pozicioniranju ove kompanije u regionu, kao i u Evropi.

Menanto je napomenuo da će Vansi erports nastaviti da sluša glas putnika u održavanju kvalitetne usluge i bezbednog putovanja. Rekao je i da ga raduje brz oporavak srpske privrede i ocenio da je država Srbija na pravi način odgovorila na krizu izazvanu pandemijom.

Ministar je sagovorniku poručio da je u prvom kvartalu ove godine zabeležen bolji rezultat nego što je projektovano, te da očekuje da će godišnji rast BDP-a biti veći od planiranih 6 odsto. Naglasio je da se ove godine izdvaja čak 7,2 odsto budžeta za kapitalne investicije, što će dodatno pogurati privredni rast Srbije.

Mali je rekao i da je brz oporavak definitivno usmeren pravovremenim merama i brzoj reakciji Republike Srbije, posebno po pitanju nabavke čak četiri vakcine, što je uslov za dostizanje kolektivnog imuniteta i potpuno otvaranje zemlje.

Sagovornici su zaključili da veruju u nastavak dosadašnje uspešne saradnje, kao i da se nadaju da će veoma brzo pandemija virusa korona biti iza nas, što će pozitivno uticati i na oporavak avio-saobraćaja, saopšteno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 180 idi na stranu