Zona površine 200 fudbalskih igrališta: Zrenjanin očekuje najveću privrednu investiciju ikada

Zrenjanin -- U industrijskoj zoni Jugoistok u Zrenjaninu, na sto hektara, u toku je realizacija višefazne gradnje proizvodnog kompleksa kompanije "Linglong tajer".

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: EPA, ADI WEDA
Ilustracija: EPA, ADI WEDA

U njemu će se, prema planu, godišnje proizvoditi više od 13 miliona guma za vozila.

Reč je o površini koju zauzima oko 200 fudbalskih igrališta i koja je veća od pojedinih zrenjaninskih naselja, podaci su Grada Zrenjanina.

"Linglong tajer" u kompleks za proizvodnju pneumatika investira skoro milijardu dolara i to je najveća direktna strana investicija u Srbiji i najveća privredna investicija u Zrenjaninu ikada.

Investitor "Linglong Internešnel Jurop" Zrenjanin odredio je za izvođače radova kineske kompanije "China Energy Engineering Group" (CEEC) i "China Road and Bridge Corporation" (CRBC), koje su angažovale i brojne podizvodjače iz Srbije, uključujući i zrenjaninske, a za projektanta beogradsku firmu "Mašinoprojekt Kopring".

U prvoj fazi podižu se tri ulazne kapije, dve trafostanice i mreža lokalnih električnih vodova, a istovremeno, u sklopu druge faze, izvode se radovi na izgradnji četvorospratne upravne i poslovne zgrade za istraživanje i razvoj, centra za rekreaciju zaposlenih i restorana, rezervoara i pumpne stanice za hidrantsku mrežu, kao i 608 parking mesta.

Rok za završetak svih radova u prve dve faze je 1. septembar 2021.

strana 1 od 172 idi na stranu