Posle nekoliko decenija obustavljaju sve letove na prostoru bivše Jugoslavije

Italijanska avio-kompanija Alitalija na zimu neće obnoviti saobraćaj iz Rima do Beograda i Podgorice, iako je prvobitno tako planirano.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 18.09.2020.

13:00

Posle nekoliko decenija obustavljaju sve letove na prostoru bivše Jugoslavije
Foto: Depositphotos, pio3

Avio-prevoznik je potvrdio za Ex-Yu Aviation da neće uspostavljati saobraćaj na ovoj relaciji sve do kraja marta naredne godine.

Prodaja karata za letnju sezonu 2021. godine još nije počela.

Prevoznik je suspendovao saobraćaj do Srbije i Crne Gore 7. marta, u vreme kada je Italija postala evropsko žarište pandemije koronavirusa.

Ovakav razvoj događaja biće prvi u poslednjih nekoliko decenija - Alitalija neće opsluživati nijedno tržište na području bivše Jugoslavije.

Naime, poslednjih godina Alitalija je saobraćala samo do Beograda i Porodice na prostoru bivše jugoslovenske republike, kao i do hrvatske obale i to preko leta, sa prekidima.

Alitalija se muči da "ostane u vazduhu", nakon što je postala jedna od pandemijom najpogođenijih avio-kompanija.

Prevoznik je nedavno objavio da od 1. oktobra neće više leteti sa milanskog aerodroma "Malpensa" što se dešava prvi put od osnivanja kompanije 1948.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

9 h

Podeli: