Počinje proširenje bulevara: Od Bogoslovije do Volgine u četiri trake

Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd na tenderu dobio izvođača za projektovanje i izgradnju Ulice Dragoslava Srejovića od Bogoslovije do Volgine.

Srbija

Izvor: B92, novosti.rs

Nedelja, 19.07.2020.

15:30

Počinje proširenje bulevara: Od Bogoslovije do Volgine u četiri trake
Foto: Depositphotos: Bambulla

Na tender su, kako je istakao zamenik gradonačelnika, pristigle dve ponude, od kojih je povoljniju ponudu u iznosu od 195 miliona dinara dostavila grupa ponuđača koju predvodi preduzeće Beograd put.

"U narednih par nedelja biće zaključen ugovor za projektovanje i izgradnju oko 800 metara saobraćajnice, sa po dve saobraćajne trake po smeru, obostranim trotoarima i pratećom infrastrukturom", rekao je Vesić i dodao da je rok za izradu tehničke dokumentacuje 180 dana i još 180 dana za izvođenje radova.

On je podsetio da saobraćajnica Dragoslava Srejovića ima važnu ulogu u povezivanju naselja Mirijevo sa užom centralnom zonom grada.

"Ujedno je i najkraća veza sa centralnim gradskim područjem, kao i veza sa primarnom uličnom mrežom grada i od velikog je značaja za vođenje javnog gradskog saobraćaja. Na ovom potezu osim raskrsnice Bogoslovija značajna je i raskrsnica sa Ulicom Marijane Gregoran. Nastavićemo da projektujemo i rekonstruišemo svake godine po deo ovog bulevara koji će dobiti četiri trake kako bismo jednog dana Mirijevo povezali brzom saobraćajnicom sa Bogoslovijom", poručio je Vesić.

Ova saobraćajnica dobiće dve trake po smeru, a biće sređena i kanalizaciona i vodovodna infrastruktura.

Gradski urbanista Marko Stojčić za "Novosti" je ranije rekao da će se raditi četiri saobraćajne trake i dva trotoara. On je dodao da na ovom potezu ima dosta problema sa vodovodom i kanalizacijom.

U planu se navodi da je predviđeno proširenje kolovoza sa po dve saobraćajne trake po smeru, širine 12 metara, obostrani trotoari širine tri metra.

Dalje je planirana nova konstrukcija takođe, sa po dve trake po smeru, i ivično zelenilo sa desne strane širine 2,5 metara. Parkiranje u profilu ulice nije planirano.

Planom je predviđeno da se problemi parkiranja rešavaju u okviru sekundarne mreže ulica koje opslužuju ulicu Dragoslava Srejovića. Parking površina ispred Beograd put zbog proširenja profila gubi svoju funkciju - stoji u planu.

Prema tehničkoj specifikaciji, projektom je prdviđeno da se saobraćajnica uklopi u postojeće ulice i da se projektuju raskrsnice sa ulicama Generala Aračića, Milice Janković, Marijane Gregoran.

Osim saobraćajnih, projektom je predviđeno i uređenje zelenih površina, a postojeći drvored platana kod preduzeća Beograd put, trebalo bi da se sačuva.

"Treba da se utvrdi koja se stabla mogu zadržati, a koja se moraju ukloniti. Drvorede platana na raskrsnici sa Volginom ulicom koja se nalaze duž ulice Dragoslava Srejovića u najvećoj meri zadržati u adekvatnim zastorima za stabla", stoji u planu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

6 h

Podeli: