Drastičan pad: Broj putnika na Aerodromu Nikola Tesla smanjen za 94,6 odsto

Ograničenja putovanja, koja su mnoge zemlje uvele, prouzrokovala su, u drugom kvartalu 2020. godine, gotovo potpuni prekid operacija na beogradskom aerodromu.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 17.07.2020.

13:33

Drastičan pad: Broj putnika na Aerodromu Nikola Tesla smanjen za 94,6 odsto
Foto: BELGRADE AIRPORT

Kompanija "VINCI airports", matična grupacija kompanije "Belgrade airport" koja upravlja Aerodromom Nikola Tesla Beograd, predstavila je rezultate saobraćaja za drugi kvartal (april-jun).

Broj putnika na Aerodromu Nikola Tesla Beograd u drugom kvartalu 2020. godine smanjen je za 94,6 odsto, a samo u junu broj putnika je bio niži za 88,5 odsto u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Tim povodom, generalni direktor kompanije Belgrade Airport, Fransoa Berizo izjavio je:

"Avio-saobraćaj je na globalnom nivou jedna od najteže pogođenih industrija pandemijom koronavirusa, pa je smanjenje saobraćaja u drugom kvartalu očekivano, a posledice po poslovanje će biti dugoročne. Tokom juna, avio-kompanije su sa beogradskog aerodroma postepeno obnovile letove ka ukupno 53 destinacije, od više od 100 destinacija koliko je uobičajeno u ovom periodu. Do sredine jula, obnovljeni su letovi ka dodatne 23 destinacije, ali se situacija menja svakodnevno."

On je dodao i da je beogradski aerodrom u potpunosti spreman za prihvat svih putnika i avio-kompanija.

"Od kada je 18. maja započela postepena obnova redovnog putničkog avio-saobraćaja, na Aerodromu Nikola Tesla Beograd primenjene su odgovarajuće procedure i mere koje će, uz sanitarne mere koje primenjuju avio-kompanije, osigurati bezbednost svih putnika, partnera i zaposlenih. Ključni zadatak je, da zajedno sa avio-kompanijama, vratimo poverenje putnika u letenje. Nadamo se da će se, u zavisnosti od razvoja epidemiološke situacije i međunarodnih i domaćih propisa, putovanje u doglednoj budućnosti ponovo donekle normalizovati", zaključio je Berizo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

23 h

Podeli: