Iznenadne promene: Odložili početak letova na novim linijama iz Beograda

Beograd -- Avio-kompanija Viz er je iznenada odložila početak letova na novim linijama iz Beograda.

Izvor: Aviatica
Podeli
Foto: EPA, TOMS KALNINS
Foto: EPA, TOMS KALNINS

Kako portal Aviatica saznaje, pomeren je početak saobraćaja do svih linija koje su najavljene 15. juna na konferenciji za medije u Beogradu i one će umesto od 16. do 19. jula početi tek mesec dana kasnije.

Na sajtu ove avio-kompanije vidi se da su letovi povučeni iz prodaje i da je njihovo otpočinjanje pomereno za drugu polovinu avgusta.

Letovi na linijama do Turkua, Hamburga i Kelna će tako, po novom redu letenja, početi 17. avgusta. Dan kasnije planirani su prvi letovi do Fridrihshafena, Lisabona i Barselone. Za 19. avgust je planiran početak letova do Brisela (Charleroi), a 20. avgusta i do Milana i Osla.

Nova linija do Salcburga će biti uspostavljena kako je i bilo planirano od 12. jula, ali ovu liniju će održavati avion iz tamošnje baze. Međutim, u julu su ostavljena samo dva polaska na ovoj liniji (12. i 17. jula) dok se tek od 3. avgusta vraćaju redovnom redu letenja na ovoj liniji sa po dva polaska nedeljno ponedeljkom i petkom.

Upravo ovo ukazuje na mogućnost da će dolazak novog, trećeg aviona (Erbas A321) u beogradsku bazu kasniti i da je to razlog za pomeranje početka saobraćaja. Ne treba isključiti ni drugi razlog kao što je smanjeno interesovanje putnika i još uvek brojne restrikcije za srpske državljane za ulazak u zemlje Evropske unije.

Na "starim" linijama ka Dortmundu, Bazelu i Geteborgu smanjen je broj polazaka. Na liniji za Bazel ukinut je let sredom tokom poslednje dve nedelje jula, a na liniji za Geteborg je trajno do kraja oktobra ukinut let utorkom. Broj letova za Dortmund je smanjen sa pet na četiri nedeljno.

strana 1 od 175 idi na stranu