Srbija

Nedelja, 03.05.2020.

22:30

"Za najviše dve godine prestići ćemo Hrvatsku po BDP-u"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će za najviše dve godine Srbija prestići Hrvatsku po visini bruto društvenog proizvoda.

Izvor: B92

Foto: EPA/Robert Ghement

On je objasnio da je naša zemlja na kraju 2017. imala 10 milijardi evra zaostatka u odnosu na Hrvatsku, dok je danas to 7 milijardi.

"Za dve godine imaćemo veći BDP, a pritom će nivo našeg javnog duga biti puno manji nego njihov", rekao je on.

Vučić je ponovio i da će Srbija imati najvišu stopu rasta u Evropi.

Kada je reč o podeli 100 evra punoletnim građanima, Vučić je rekao da će ona koštati državu oko 500 miliona evra i pozvao građane da taj novac potroše u Srbiji.

"Ja bih voleo da što više ljudi ostane ove godine u Srbiji na odmorima, a i malo koje osiguranje će da prihvati da vas osigura od korone za put u inostranstvo", naglasio je on.

Vučić kaže i da IT sektor u Srbiji "strahovito raste" i objašnjava će uskoro i da prestigne poljoprivredu po visini u BDP-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

18 h

Svet

Rusija se okrenula Kini, ali uzalud

Ruski Gasprom mogao bi da se suoči s dugim periodom lošeg poslovanja, dok pokušava domaćim tržištem i izvozom u Kinu da popuni prazninu nastalu evropskim bojkotom.

20:22

13.5.2024.

1 d

Podeli: