"Beogradske pijace počinju sutra sa radom, gradskog prevoza još nema" VIDEO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je u uključenju za TV Prva pričao o otvaranju pijaca, gradskom prevozu i radnom vremenu prodavnica u Beogradu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 21.04.2020.

10:26

Foto: Printscreen, TV Prva

"Sve pijace na teritoriji grada Beograda počinju sutra sa radom, izuzev Palilulske pijace i starog Merkatora, jer su one pijace zatvorenog tipa. Pijace će raditi od 7h do 15h svakoga dana, izuzev onim danima kada bude policijski čas, o čemu će naknadno biti obaveštenja", rekao je Vesić.

Što se tiče zatvorenih pijaca, one počinju da rade od ponedeljka, 27. aprila, ali uz poštovanje svih mera zaštita koje smo doneli - samo određen broj može da uđe u isto vreme, svi će morati da imaju maske i da drže mere odstojanja.

Što se tiče gradskog prevoza, Vesić je rekao da to zavisi od odluke vlade.

"Verovatno će Vlada i epidemiolozi proceniti u kom trenutku je moguće da se vrati gradski prevoz. Za sad, jedino što je moguće su koridorske linije i mislim da će vraćanje gradskog prevoza biti jedna od poslednjih mera, ali kada bude doneta odluka, biće brzo sprovedena", rekao je Vesić.

Što se tiče koridorskih linija, Vesić je rekao da će tamo gde je potrebno one biti pojačane, ali da postoje kontrolori koji prate popunjenost autobusa i za sada nema potrebe za pojačavanjem.

Kada je u pitanju radno vreme prodavnica u Beogradu, Vesić je rekao da sve zavisi od dogovora na štabu.

"Moj predlog je da pustimo da prodavnice rade do 18h, naročito zbog prigradskih, malih radnji, ali će svi svakako donositi odluku u skladu sa svojim potrebama da li će raditi kraće", zaključio je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija ostaje bez goriva?

Ukrajina sve više uništava rafinerije nafte unutar Rusije, smanjujući moskovske zalihe i izazivajući skok lokalnih cena.

15:08

4.5.2024.

1 d

Podeli: