Izmenjena odluka o zabrani: Er Srbija ponovo leti za Cirih

Srbija je u utorak 10. marta uvela zabranu letova iz pet ugroženih zemalja ka Srbiji (Italija, Švajcarska, Iran, Južna Koreja i Kina).

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 12.03.2020.

14:45

Izmenjena odluka o zabrani: Er Srbija ponovo leti za Cirih
Foto: Depositphotos, todordinchev

Ipak, 12. marta uveče je srpska nacionalna avio-kompanija u red letenja vratila dva otkazana leta za Cirih, a u pitanju su letovi JU 370 I JU 374. Po svemu sudeći, ti letovi će biti obavljeni, a isti su planirani i sutra, 14. mart.

Na sajtu Agencije za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) sinoć je objavljen hitno vazduhoplovno obaveštenje (NOTAM) u kome je izneta nova mera.

U izmenjenoj odluci navodi se da se zabrana ne odnosi na letove, već na ulazak putnika iz navedenih ugroženih područja. Sada je i izmenjena definicija zabrane, pa su samo Italija i Iran obuhvaćene u celosti, a iz ostalih zemalja izolovane su tri regije.

Kako se dodaje u obaveštenju, ova mera se ne može primeniti na pojedince koji su dobili odobrenje Ministarstva zdravlja Republike Srbije da uđu u zemlju.

To su kanton Tićino u Švajcarskoj, koji se naslanja na Italiju, pokrajina Hubej u Kini, kao i grad Tegu i severni deo provincije Kjonsan u Južnoj Koreji.

Iz Er Srbije za B92.net dodaju da se njihovi letovi za Njujork nastavljaju normalnim rasporedom zbog toga što naša zemlja nije obuhvaćena zabranom letova iz Evrope koju je ranije uveo predsednik SAD Donald Tramp.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: