Počeli radovi na beogradskom aerodromu: U toku izgradnja čekaonice

Beograd -- Na Aerodromu "Nikola Tesla" u toku su pripremni radovi kao uvod u projekat modernizacije i proširenja aerodroma, predviđenog za 2020. godinu i na dalje.

Izvor: eKapija
Podeli
Foto: Epa/KOCA SULEJMANOVIC
Foto: Epa/KOCA SULEJMANOVIC

Pripremni radovi podrazumevaju izgradnju i opremanje nove čekaonice, optimalnog kapaciteta oko 140 putnika koji čekaju na ukrcavanje, na prizemlju koridora A, piše Ekapija.

Čekaonica će imati dva direktna izlaza na platformu, a namenjena je putnicima avio-kompanija čije letelice ne koriste avio-mostove, rečeno je za portal iz kompanije Aerodrom Beograd.

"Očekuje se da ovi radovi budu završeni na proleće 2020. godine. Ova nova čekaonica poslužiće kao rezervni kapacitet za otpremu putnika do završetka radova na proširenju terminala, kako bi se osigurao nesmetan protok putnika i njihov komfor. Nakon toga, čekaonica će se koristiti kako bi se uvećao ukupan kapacitet aerodroma", objašnjavaju iz kompanije Aerodrom Beograd.

Prema Planu detaljne regulacije (PDR), koji je Ekapija nedavno predstavila, aerodrom u Beogradu trebalo bi da dobije umetnutu pistu kao i proširenje terminala. Ti radovi bi trebalo da budu završeni do 2025.

"Ceo projekat modernizacije, rekonstrukcije i proširenja, u okviru projekta koncesije, ima za cilj da proces kretanja putnika i boravka na aerodromu bude efikasniji i komforniji, kao i da se značajno unapredi nivo usluge i ponude sadržaja, a u skladu sa dobrom praksom kompanije. Najveći deo radova biće izveden u periodu od narednih pet godina, što između ostalog, uključuje i proširenje terminala, umetnutu pistu i rulne staze, dodatne parking pozicije za parkiranje aviona, novu platformu za odleđivanje i sprečavanje aviona od zaleđivanja, dodatna parking mesta za automobile, nove pristupne puteve", navode iz kompanije.

Inače, u području aerodroma, prema PDR-u, mogli bi da se realizuju i sadržaji poput hipermarketa, retail parkova i železnice.

strana 1 od 152 idi na stranu