Ministarstvo građevinarstva ponovo o rupama u zakonu

Najoštrije odbacujemo optužbe Komiteta za bezbednost saobraćaja o odgovornosti za štrajk taksista i blokadu Beograda, kažu iz Ministarstva građevinarstva.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 13.10.2019.

15:10

Ministarstvo građevinarstva ponovo o rupama u zakonu
Foto: Depositphotos, xload

"Podsećamo da je Ministarstvo i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka prof. dr Zorana Mihajlović nekoliko puta do sada javno osudila štrajk taksista zbog blokade Beograda i ugrožavanja prava na slobodno kretanje građana", navodi se u saopštenju.

"Ali, ne možemo a da ne primetimo da upravo pojedinci iz Komiteta za bezbednost saobraćaja prednjače u pronalaženju opravdanja za kršenje Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju od strane kompanije Kar Go. Apsurd je da oni koji sebe nazivaju stručnjacima i koji tvrde da brinu o bezbednosti saobraćaja agituju da se krši zakon koji uređuje prevoz putnika u saobraćaju. Kakvi su to stručnjaci koji se promovišu kršenje zakona?", navodi se u saopštenju Ministarstva,

"Napominjemo da javna podrška stručnjaka iz Komiteta za bezbednost saobraćaja, i ne samo njih, onima koji krše zakon zapravo je podrška urušavanju pravnog sistema i poziv svim građanima u Srbiji da ne poštuju zakone. Ministarstvo će i pored svakodnevnih napada nastaviti da poštuje zakone koji su usvojili Vlada Srbije i parlament, sve dok se ne usvoje neki novi zakoni", zaključuju iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: