Počinje obnova železničkih stanica: Radovi na 11 objekata

Rekonstrukcija železničkih stanica na pruzi između Beograda i Valjeva počeće sledeće nedelje, a do kraja meseca će biti uređeno 11 objekata.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 03.10.2019.

14:09

Počinje obnova železničkih stanica: Radovi na 11 objekata
Železnièka stanica Topèider FOTO: B92, Nataša Stojanoviæ

To je najavljeno je iz Infrastruktura železnice Srbije.

Do kraja oktobra biće uređene stanične zgrade u Beloj Reci, Barajevu, Barajevo-Centru, Velikom Borku, Stepojevcu, Vreocima, Lazarevcu, Lajkovcu, Slovcu, Divcima i Valjevu.

Reč je o pruzi koja je modernizovana 2017. godine zahvaljujući sredstvima iz ruskog kredita i kojom vozovi saobraćaju brzinom od 100 kilometara na sat.

Infrastruktura železnice Srbije taj posao realizovaće u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama koje učestvuju u projektu modernizacije srpskih železnica.

Reč je o kompanijama:Raj Švelen, AŽD, Milenijum, Signaling, Progres, Sloga, Institut Mihajlo Pupin i Galeb.

Vreme putovanja vozova na ovoj relaciji je konkurentno, prevoz pouzdan, a cene povoljnije, pa broj putnika raste, što sve ovu železničku deonicu čini izuzetno značajnom, navodi se u saopštenju.

Projekat uređenja železničkih stanica, započet je prošle godine.

Ukupno je tokom ove i prošle godine uređeno oko sedmadeset staničnih objekata širom Srbije, od kojih neki i po nekoliko decenija nisu bili rekonstruisani.

Samo u 2019. godini već je urađeno ili će do kraja godine biti rekonstruisano oko 90 staničnih zgrada, a vrednost izvedenih radova biće oko 200 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: