Novi auto-put dogodine, ko je prvi kandidat za finansiranje?

Realizacija projekta izgradnje auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica trebalo bi da počne u drugoj polovini 2019. godine.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 23.10.2018.

15:10

Novi auto-put dogodine, ko je prvi kandidat za finansiranje?
Foto: Thinkstock

"Do kraja godine moći ćemo automobilima da prođemo kompletnim Koridorom 10, i južnim i istočnim krakom, kao i auto-putem Obrenovac-Preljina", izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović u Skupštini Srbije.

Dodala je da se istovremeno pripremaju i novi projekti, među kojima je i izgradnja autoputa Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica.

Smatra da Srbija mora da bude premrežena autoputevima i magistralnim putevima i na tome se, kaže, radi.

Ona je dodala da se do kraja 2018. očekuje više od 55 miliona vozila na srpskim auto-putevima.

Mihajlović je navela da se za projekat izgradnje auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica radi projektno-tehnička dokumentacija, a da će se iduće godine voditi razgovori o finansiranju radova, pre svega sa državom Azerbejdžan.

"Očekujemo da u budžetu za iduću godinu imamo garancije za taj projekat, a plan nam je da u drugoj polovini iduće godine počnu radovi", dodala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: