Počela montaža gondole na Zlatiboru

Montaža opreme na početnoj stanici gondole na Zlatiboru je počela, a radovi bi trebalo da budu završeni do 11. juna, saopštilo je preduzeće Gold gondola.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 18.05.2018.

19:49

Počela montaža gondole na Zlatiboru
(Foto: Thinkstock)

Radove če do kraja maja nadgledati stručnjaci partnera Gold gondole iz Francuske.

"Vremenski uslovi nam idu na ruku i očekujemo da ćemo u narednih nekoliko dana razrešiti sve probleme u vezi sa dokumentacijom za stubove i da ćemo moći da nastavimo, već od polovine juna, sa ostalim poslovima", kazala je direktorka Gold gondole Bojana Božanić.

Ona je dodala da ukoliko sve bude teklo po planu do kraja godine biće podignuti svi stubovi i stanice, a puštanje u rad gondole biće posle ispunjavanju svih uslova za jedan objekat takog tipa.

"Za sad je to veliki mamac za investitore koji su spremni da ulažu novac u izgradnju hotela, upravo zato što računaju na puštanje u rad gondole koja će, uvereni smo, biti svojevrsna atrakcija za turiste", istakla je Božanićeva.

Ocenila je da će zahvaljujući godnoli, kao i dodatnim sadržajima koji će se uz nju razvijati, u narednih sedam do deset godina godišnje na Zlatiboru biti milion turista, dok će broj noćenja premašiti deset miliona.

Izgradnja Gold gondole duge devet kilometara počela je septembra 2017. godine, a plan je bio da radovi budu završen do kraja ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: