"Konstantin": 35 radnika bez ugovora; Vlada demantuje

Čak 35 radnika angažovanih na opsluživanju putnika, robe i vazduhoplovstva, kako kažu u Javnom preduzeću Aerodrom Niš, ostalo je bez ugovora o radu.

Srbija

Izvor: Tanjug, Južne vesti, S.Markoviæ

Četvrtak, 03.05.2018.

17:36

Foto: Thinkstock

Kako navode, na zahtev za saglasnost Vlade Srbije za njihovo produženje nisu dobili nikakav odgovor, pišu Južne vesti.

Iz Vlade Srbije demantuju da je 35 zaposlenih na niškom aerodromu ostalo bez posla, jer Vlada Srbije nije dala saglasnost za produženje njihovih ugovora.

Kako je Tanjugu rečeno u Vladi Srbije, Komisija Vlade Srbije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje i dodatno radno angažovanje dala je saglasnost za produženje ugovora za 36 zaposlenih niškog aerodroma.

Vladina komisija je tu saglasnost dala na sednici u petak 27. aprila, preciziraju u Vladi i ističu da rešenja radnicima daje poslodavac, odnosno rukovodstvo aerodroma “Konstantin Veliki”.

Kako pišu Južne vesti, radnicima su ugovori na određeno istekli 1. maja, a pošto je njihovim zapošljavanjem prekoračen zakonski limit koji je 10 odsto od broja zaposlenih “za stalno”, kako kažu u Aerodromu, za produžek radnog angažmana morali su da dobiju saglasnot Vlade Srbije.

Iako su takvo “aminovanje”, dodaju, dosad dobijali već 3 puta na po 4 meseca, ovog puta se to nije desilo.

Iz Aerodroma je, tvrde, Gradu Nišu upućen zahtev, koji je trebalo da bude prosleđen Vladi Srbije, ali šta se sa njim dogodilo, u ovom gradskom preduzeću kažu da ne znaju.

Aerodrom je Gradu Nišu uputio zahteve na propisanim obrascima 30. marta. Nemamo saznanja o daljem postupanju Grada Niša, koji po Zakonu prosleđuje zahteve Komisiji Vlade. S obzirom da nismo dobili obaveštenje niti rešenje Komisije, 1. maja 2018. godine nisu produženi ugovori o radu za 35 zaposlenih, kažu u Aerodromu.

Zbog novonastale administrativne zavrzlame, kako kažu u Aerodromu, ulažu se veliki napori da se situacija reši i dodaju da se vazdušni saobraćaj bez obzira na to, odvija po redu letenja i nesmetano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

4 h

Podeli: